Ediția din 2018 a concursului s-a încheiat, iar rezultatele oficiale pot fi vizualizate pe pagina
http://www.cronometrajonline.ro/tmc18/
Felicitări câștigătorilor!

Vă mulțumim tuturor pentru participare și susținere

 

Ca și în 2017, ideea concursului este aceea de a parcurge un traseu care înconjoară masivul, cu punct de plecare/sosire în Stațiunea Durău, o localitate cu o așezare geografică deosebită. În același timp dorim să aducem iubitorii ciclismului montan în zona plină de poveste a Ceahlăului, muntele emblematic din Carpații Orientali.

   Un astfel de traseu nu are prea multe opțiuni, fiind o singură zonă care putea fi folosită pentru a trece peste munte, însă una foarte frumoasă și sălbatică, cuprinsă între Poiana Stănile și Drumul Axial din Izvorul Muntelui. Această parte a traseului trece prin Poiana Stănile, parcurge pădurea pe un single trail sinuos, ajunge in Poiana Văratec cu vedere către Turnul lui Budu și Ana, după care te bucură cu priveliștea din Poiana Maicilor cu vedere către peretele terasat al Ocolașului Mic.

   În acest an revenim la ideea inițială a traseului lung, acesta având 66 km cu 2100 m diferență de nivel și parcurgând, mai nou, distanța dintre Izvorul Alb și Comuna Ceahlău pe malul Lacului Bicaz. Traseul scurt va rămâne același de anul trecut, cu 50 km și 1430 m diferență de nivel și va trece prin aceleași locuri pitorești ca și cel lung.  Pentru detalii puteți consulta secțiunea dedicată pentru TRASEE.

 

  Începând cu această ediție, beneficiem de sprijinul Asociației „Crestele Ceahlăului”, care are ca scop promovarea turismului în zona Durău – Ceahlău. Mulțumim pe această cale membrilor asociației pentru implicare.

 

   Vă așteptăm cu drag la umbra muntelui legendă Ceahlău!