În funcție de starea lor la data concursului, traseele pot suferi modificări.

 

Traseul lung (66 km / 2010 m diferență de nivel):

 

Traseul pleacă din incinta complexului ArtEd Durău, în coborâre până la intersecția cu drumul forestier ce duce spre Satul Schit. De aici urmează urcarea pe D.F. Slatina, apoi pe D.F. Pârâul lui Martin până La Scaune. Din nou coborâre pe Valea Bistrei Mari până la intersecția cu Bistra Mică. Urmăm drumul în urcare până în Poiana Stănile. De aici urmează partea tehnică a traseului, poteca ce traversează pădurea spre Poiana Văratec și Poiana Maicilor, fiind accidentată și mai greu de parcurs. Din Poiana Maicilor avem o coborâre tehnică până în Axial Izvorul Muntelui. Odată ajunși în Axial îl parcurgem aproximativ 2 km în urcare până la Cabana Falon, unde traseul LUNG merge dreapta pe Izvorul Alb până în satul cu același nume. În sat se face stânga pe drumul forestier ce urmează malul lacului Bicaz până în comuna Ceahlău. În această localitate vom merge pe asfalt până în spatele școlii, de unde vom urca pe Humărie până în Axial. Vom urma drumul Axial până deasupra complexului ArtEd Durău către care vom coborî drept prin padure.

https://www.bikemap.net/en/r/4210188/

 

Traseul scurt (50 km / 1500 m diferență de nivel):

 

Traseul pleacă din incinta complexului ArtEd Durău, în coborâre până la intersecția cu drumul forestier ce duce spre Satul Schit. De aici urmează urcarea pe D.F. Slatina, apoi pe D.F. Pârâul lui Martin până La Scaune. Din nou coborâre pe Valea Bistrei Mari până la intersecția cu Bistra Mică. Urmăm drumul în urcare până în Poiana Stănile. De aici urmează partea tehnică a traseului: poteca ce traversează pădurea spre Poiana Văratec și Poiana Maicilor, fiind accidentată și mai greu de parcurs. Din Poiana Maicilor avem o coborâre tehnică până în Axial Izvorul Muntelui. De aici urmăm Drumul Axial până deasupra complexului ArtEd Durău, către care vom coborî drept prin pădure.

https://www.bikemap.net/en/route/3900855-turul-masivului-ceahlau-scurt/
https://www.bikemap.net/en/route/3900855-turul-masivului-ceahlau-scurt/

 

Traseul family (maxim 10 km):

 

Traseul Family are rolul de a încuraja copiii cu vârsta între 6 și 14 ani să ia parte la evenimentul nostru, în calitate de concurenți. Dificultatea va fi mică, intregul traseu desfășurându-se pe Drumul Axial.

Copiii vor participa în concurs însoțiți de către un părinte sau de către un adult pentru care părintele și-a dat acordul scris.

 

Premii: Medalii, diplome, produse de la sponsori.